Wanneer een dierbaar iemand is overleden moeten soms alle spullen uit het huis gehaald worden. Het wegdoen van spullen voelt voor familieleden vaak niet goed. Net of die persoon er niet meer toe doet. Wat er dan vaak gebeurt is dat de zolder of de garage bij de familie vol komt te staan met kasten, tafels, stoelen, schilderijen.

Ook komt het voor dat deze spullen in huis komen te staan als extra of eigen spullen worden vervangen. Hier is natuurlijk niks mis mee als het voor iedereen goed voelt. Helaas is dat niet altijd het geval. Maar wegdoen voelt als geen optie.

Deze spullen opruimen is vaak het aller moeilijkst, omdat er een grote emotionele lading onder zit. Maar wat als deze spullen je verstikken? Wat als je huis niet meer als thuis voelt?

Bedenkt voordat je het huis leeghaalt wat er voor jou als persoon toe doet. Waar heb je goede herinneringen aan? Waar word je blij van? Wat heb je nodig?

Je huis is geen opslag. Je huis is een plek waar jij (en je gezin) je goed horen te voelen. Te genieten. Bedenk ook goed dat wanneer die spullen bij jou op zolder staan ze niet gebruikt worden. Zonde toch?

De liefde voor die persoon zit niet in deze spullen. Probeer een paar dingen uit te zoeken waar je blij van wordt, waar je een goed gevoel van krijgt en geef die een mooi en bijzonder plekje in huis.

Mocht je hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken, dan kan ik als professional organizer dit proces begeleiden en helpen bij het afscheid nemen van spullen.