Ken je dat gevoel, dat je ergens binnenkomt en dat je je meteen thuis voelt? Als je goed kijkt weet je vaak al snel waar dat door komt. Het grappige is, is dat een ander bij diezelfde ruimte een heel ander gevoel kan hebben. Er zijn mensen die een grote boekenkast in hun woonkamer hebben staan vol met boeken en daar ontzettend blij van worden, terwijl een ander er heel onrustig van wordt. Het mooie van opruimen is dat er geen goed of fout is, alleen maar wenselijk en niet wenselijk. Wanneer je merkt dat je onrustig wordt in je huis, dat je bepaalde plekken bewust ontwijkt of vaak op zoek bent naar spullen, dan zit je waarschijnlijk niet heel lekker in je huis en dat is niet wenselijk.

Wanneer het jezelf niet lukt om je huis zo op te ruimen en te organiseren dat je je goed voelt in je huis, dan is de kans groot dat er één of meer blokkades zijn of dat er externe factoren een rol spelen. Tijdens de opruimsessies werken we van binnen naar buiten. Dit houdt in dat we tijdens de opruimsessies aandacht besteden aan de blokkades en mogelijke externe factoren die invloed hebben op jou manier van opruimen en organiseren. Daarnaast gaan we lekker aan de slag.  Jij bent de enige die beslist welke spullen weggaan en welke blijven. Ik coach je tijdens dit proces door vragen te stellen waardoor je er snel achterkomt of je het voorwerp wilt houden of dat het weg kan. Daarnaast gaan we samen opzoek naar organisatiesystemen die bij jou passen, zodat ze ook vol te houden zijn.

Waar ik persoonlijk heel erg van geniet is dat de persoonlijkheid van de mensen die ik begeleid steeds meer naar voren komt in het huis. De spullen waar ze blij van worden komen meer tot hun recht, omdat de overbodige spullen verdwijnen.

Het gaat tijdens het opruimtraject niet om spullen wegdoen, maar te houden waar je blij van wordt.

Kijk eens bij de reviews om een indruk te krijgen wat de opruimtrajecten mijn klanten heeft gebracht.