Eigenlijk zouden we een paar keer in ons leven ‘moeten’ verhuizen om eens schoonschip te maken. Bij het inpakken van alle spullen kan alles eens goed geschift worden. Welke spullen gebruik je nog écht of van welke spullen word je écht blij. Ook ga je verschillende schatten tegenkomen die je totaal was vergeten. 

Hoe vaak ik mensen niet blij zie worden omdat ze spullen tegenkomen die ze al tijden kwijt zijn of spullen tegen komen waarvan ze niet eens meer wisten dat ze die hadden. Hoe vaak haal jij een kastje helemaal leeg om te schiften? We gunnen onszelf vaak niet de tijd om het even grondig aan te pakken. Bij een verhuizing moeten alle kasten leeg, een perfect moment om eens grondig op te ruimen, toch?

Helaas gaat die vlieger niet altijd op. Want wanneer je gaat verhuizen komen er ook een hele hoop andere dingen op je pad die geregeld moeten worden. Er moet bijvoorbeeld geklust worden in je nieuwe huis en je eigen huis wil je ook netjes en schoon achterlaten. En wees nou eerlijk, al je spullen inpakken zonder te schiften is al een hele klus. Vaak wordt er dan even oppervlakkig geschift en gaat de rest van de spullen mee in dozen, die vaak op zolder of in de schuur belanden. Zonde van al die goede spullen die daardoor niet meer gebruikt worden.

Daarom is het goed om eens ALSOF te verhuizen. Je hebt nu alle tijd om het eens grondig aan te pakken en het scheelt je enorm veel werk wanneer je daadwerkelijk gaat verhuizen. Naast de vragen: Word ik hier écht blij van, gebruik ik dit voorwerp nog of ga ik dit voorwerp écht nog gebruiken? Kun je jezelf de vraag stellen: Mocht ik gaan verhuizen, zou ik dit voorwerp dan meenemen? 

Ik heb twee dochters van 7 en 9 en die gaan door verschillende fases heen. Zo was een paar jaar geleden Frozen nog helemaal hot, nu willen ze er helemaal niks meer van weten. Bij een ALSOF verhuizing gaan de spullen van Frozen echt niet mee. Zo hebben we ook verschillende spelletjes waar ze nu toch echt te oud voor worden. Deze gaan ook niet mee. Een stapel pyjames die ik al jaren niet meer draag. Ook die gaan niet mee. En ga zo maar door. 

Hoe heerlijk is het om zo nu en dan even een kast of laadje uit te ruimen.  Breng de spullen die je niet meer gebruikt bijvoorbeeld naar de kringloop en verkoop eventueel goede spullen via Marktplaats. Op deze manier neemt het opruimen weinig tijd in beslag. 

Wanneer ga jij ALSOF verhuizen?  

Mocht je graag willen opruimen, maar weet je niet waar te beginnen of hoe het aan te pakken? Kijk dan eens op mijn website wat ik voor jou zou kunnen betekenen.