Na jaren leven in puin de knoop doorgehakt en Nynke ingeschakeld. Geruimd, gecoacht en genoten van het proces. Ruimte in mijn woning en ruimte in mijn hoofd nu. Dank!

~Ypke

Opzoek naar bij mij passende kleding in deze fase van mijn leven. En dat allemaal in mijn eigen kledingkast. Waar te beginnen? Nynke vroeg en ik dacht, handelde en er kwam structuur in. Eerst de jurken. Dan de vraag van Nynke: en hoe voel je je er in? Vrij snel, door naar m’n intuïtie te luisteren en niet na te denken kwam ik al tot een beslissing. Daarna de rokken, de broeken, bloesjes, t-shirts en de rest. Winter, zomer, alles hebben we opgepakt. Het resultaat 6 vuilniszakken voor de kringloop! Hoe het voelt; bijzonder. Ik besefte dat ik aan het overleven ben geweest, dat anderen voor gingen m.a.w. mijzelf redelijk heb weggecijferd. En dat was ook de tijd er naar. Geen spijt, wel weer inzichten, en een heerlijk gevoel dat ik nu voor mijn stijl kan gaan. Een stukje identiteit hervonden!
Nynke super bedankt. Je hebt geen idee hoeveel dit voor mij betekent.
Leven en wel NU!! In volle glorie!

~Margreet

Nynke heeft ons super goed geholpen met de (rommel) slaapkamer van onze oudste dochter van 9 jaar. Ze kon nooit wat weggooien, alles moest bewaard blijven. Nynke heeft ervoor gezorgd dat ze nu uit haar zelf spullen weg doet en heeft structuur in haar slaapkamer gebracht. Iets wat ons als ouders niet lukte. “Jullie willen alleen maar spullen weggooien”, zei ze dan. Nynke is erg goed met kinderen, onze dochter keek er naar uit als ze kwam. Ze vond het erg leuk! Ze is een echte aanrader om weer structuur in je huis aan te brengen voor zowel volwassen als kinderen.

Heel erg bedankt!

~Tessa

Nynke is bij mij gekomen om me te helpen een start te maken bij het opruimen van de zolder. De zolder is echt zo’n plek waar je alles voor (korte) tijd neerzet wat je even kwijt moet.  En dus stapelt het zich maar wat op. Vaak neem ik niet de tijd om te selecteren en mezelf de vraag te stellen “heb ik hier echt wel wat aan om te bewaren”?  Nu ging die zolder mij echt op mijn nek zitten. Het was een grote ergernis als ik de trap op kwam en die puinhoop zag. Samen met Nynke hebben we een hoek uitgezocht die we in de tijd die we hadden ook echt konden selecteren, opruimen, schoonmaken en opnieuw inrichten. Je merkt aan alles dat Nynke het leuk vindt om op te ruimen en jou de nodige vragen te stellen om keuzes te kunnen maken, het is tijdens het opruimen ook nog eens heel gezellig en ze gebruikt een bepaald systeem waardoor je overzicht houdt. Het is handig om een bepaald gedeelte te nemen verteld Nynke zodat je wel af kunt krijgen wat je in gedachten hebt. Dat geeft een meer tevreden gevoel. Voor mij is dit de start van het opruimen van de hele zolder, dus de volgende stappen komen ook nog. Het leuke is dat ik zaterdag merkte dat ook mijn dochter was gaan opruimen op haar kamer en in de gezamenlijke badkamer. Sneeuwbaleffect?  Mijn zoon kwam dat weekend thuis en moest zijn kamer opruimen ter voorbereiding op zijn tijdelijke verhuizing naar huis, tijdens zijn grote reis van 3 maanden. Het voelt super goed dat er nu binnen een week zoveel is opgeruimd. Heerlijk om naar te kijken en geeft ook een opgeruimd gevoel in mijn hoofd. Bedankt Nynke, dat maar veel mensen dit plezier van jou ondersteuning mogen beleven.

~Madeleine

Onze dochter woont op begeleid wonen. We zijn heel blij dat Nynke onze dochter heeft geholpen bij het opruimen van haar appartement. Het was ons nooit zo vlug gelukt. De manier waarop het is gegaan was erg fijn voor onze dochter. Nynke was heel rustig en voelt goed aan wanneer wat nodig was. Voorheen was het erg moeilijk voor onze dochter om spullen weg te doen, maar nu geniet ze volop van de ruimte die ze nu heeft.

~Elly

Ik heb de begeleiding van Nynke als heel fijn ervaren. De soms pijnlijke herinneringen die opkwamen mochten er zijn. Ze heeft me door een moeilijke periode heen geholpen. De doelen waren er altijd wel, maar de bergen waren te groot om te beginnen. Er zijn zo veel spullen weg gegaan. Ik heb nu de moed en inzicht om verder te gaan.  Het voelt als een nieuwe start.

~Annette

Nynke is een fijn mens en er was een echte klik tussen ons. Ze heeft een goede combinatie van de situatie aanvoelen en een zetje geven op het juiste moment. Haar manier van werken gaat op een respectvolle manier. Ik heb ontdekt waar ik op vast loop en hoe ik hier mijn weg in kan vinden.

~Daniela

Toen ik contact opnam met Nynke was er thuis een hoop werk aan de winkel. Door de rommel om mij heen kon ik niet goed meer ontspannen, het was tijd voor verandering. Wat ik als ontzettend fijn ervaren heb aan de werkwijze van Nynke, is dat we tijdens de eerste sessie goed doorgenomen hebben waar volgens mijzelf de problemen zaten. Ik kon goed met haar praten en voelde mij enorm begrepen, ze denkt goed mee over oplossingen die specifiek mij kunnen helpen.
Aan de hand van wat er in de eerste sessie besproken is heeft ze handige tips gegeven waardoor het opruimen direct een stukje makkelijker ging. Over de verschillende sessies hebben we technieken doorgenomen die mij kunnen helpen om het opruimen in mijn dagelijkse ritme op te nemen, waardoor ik bij de meeste taken nu niet eens meer na hoef te denken. Deze technieken zijn mede door een enquête over mijn executieve functies boven water gekomen. Door de uitslag hiervan heb ik veel inzicht gekregen over hoe ik, door gebruik te maken van mijn sterke executieve functies, de dagelijkse ‘opruim-struggles’ wat makkelijker kan maken. Ik weet zeker dat de fijne sessies van Nynke een blijvende positieve invloed zullen hebben op mijn opruim gedrag!

~Jildau

Na het intake gesprek is het in stroomversnelling gegaan. Nynke is vandaag voor de derde keer geweest en het voelt, na ongeveer 10 jaar en stiekem nog wel langer,  voor het eerst dat het écht ooit goed gaat komen! Met kleine stapjes, dat wel.

Nynke voelt perfect aan wat nodig is, laat mij vooral in mijn waarde en zorgt er voor dat ik sinds tijden meer opgeruimd heb en ben. Ze is integer, luistert, neemt de regie waar ik dat niet kan en is een fijn en lief mens.
De eerste stappen zijn gemaakt en ik zit met kerst in een best wel opgeruimde woonkamer. Ik weet bijna niet wat me overkomt. Geweldig!

~M.