Over mij en mijn droombaan

Wanneer je de stap hebt gezet om een Professional Organizer in de hand te nemen om je te helpen, is het prettig om te weten wie deze persoon is. Daarom vertel ik graag in het kort even iets over mijzelf. Mijn naam is Nynke Terpstra-de Roos, ik ben 42 jaar, getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Het helpen van mensen is iets dat als een rode draad door mijn leven loopt. In 2004 heb ik de lerarenopleiding Engels afgerond en ben ik aan de slag gegaan op een vmbo school. Na een aantal jaren dit te hebben gedaan was het voor mij duidelijk dat lesgeven niet mijn passie heeft, maar dat ik wel heel blij wordt van het begeleiden en coachen van mensen. Zo ben ik begonnen als dyslexiespecialist bij een Samenwerkingsverband in Friesland. Waar ik al vele jaren met heel veel plezier werk.

Toch was er altijd nog een andere droom die mij bezighield. Met mijn liefde voor opruimen wil ik graag mensen helpen die daar zelf moeite mee hebben. In 2015 heb ik de opleiding Professional Organizer bij de NBPO gevolgd en afgerond. Mijn passie voor opruimen en organiseren werd alleen maar groter. Zo is mijn bedrijf Opgeruimd met Nynke tot stand gekomen. Ik wil graag mensen helpen om (weer) te genieten van hun huis. Iedere maand betalen we een behoorlijk bedrag om een dak boven ons hoofd te hebben. Laten we daar dan ook van genieten. Mijn idee bij een huis is dat het een plek is waar je oplaad voor een nieuwe dag, maar wanneer er allemaal onafgemaakte klussen op je liggen te wachten dan lukt dat vaak niet. Je huis kost je alleen maar energie in plaats van dat het je energie oplevert.

Hoe gaat het in z’n werk?

Ik ga samen met jou opzoek naar organisatiesystemen die bij jou als persoon passen. Daarnaast beslis jij welke spullen je graag wilt bewaren en welke weg kunnen. Ik vraag je luidop te denken en tussen door stel ik je vragen over de verschillende voorwerpen. Op deze manier kom je erachter of je iets écht wilt bewaren of dat het wel weg kan.  Jij beslist waar de spullen die weg kunnen heen gaan. Wil je ze weggeven aan vrienden? Kan het naar de kringloop of wil je ze verkopen? Ik vind het heel mooi om dit proces samen met je aan te gaan, zodat ik je weer op weg kan helpen naar een huis waar je blij van wordt.

Goed om te weten

Opgeruimd met Nynke is als lid aangesloten bij de Nederlandse Beroepenvereniging voor Professional Organizers (NBPO) en heeft het Kiwa Keurmerk. Dit is een waarborg voor kwaliteit en professionaliteit.