Wanneer je in aanmerking komt voor thuisondersteuning vanuit de gemeente heb je de keuze uit Zorg in Natura en PGB.

Zorg in Natura (ZIN)

Betaling van Zorg in natura (ZIN) houdt in dat je een beperkte keuze hebt uit zorgaanbieders. Hierbij heb je keus uit zorgaanbieders waarmee de gemeente een overeenkomst heeft afgesloten. Wanneer je kiest voor zorg in natura heb je verder geen administratieve werkzaamheden, de gemeente regelt dit allemaal voor je. Per 1 januari 2020 kost de WMO-zorg, ongeacht de hoogte van je inkomen, € 20,00 per 4 weken.

Opgeruimd met Nynke heeft een zorgovereenkomst in het kader van de WMO bij de Gemeente Heerenveen en is onderaannemer bij Duore (gemeente Súdwest-Fryslân en Waadhoeke). Daarnaast is Opgeruimd met Nynke onderaannemer bij Netwerkpsychologen (Jeugdwet). Heeft Opgeruimd met Nynke geen zorgovereenkomst met de gemeente waar je woont, dan kun je toch gerust contract opnemen. We gaan dan samen opzoek naar de mogelijkheden.

PGB
Bij een PGB krijg je een budget waarmee je zelf thuisondersteuning kunt regelen. Je ontvangt een bepaald bedrag van de gemeente om hulp in dienst te nemen. Je heeft hierbij de mogelijkheid om familie, kennissen of vrienden als hulp in te schakelen, maar het is ook mogelijk om een andere zorgaanbieder (anders dan de aangeboden zorgaanbieders door de gemeente) te kiezen. Een voorwaarde die de gemeente stelt aan het ontvangen van een PGB is dat je je uitgaven dient te kunnen verantwoorden. Het is dus wel belangrijk dat je je administratie goed bijhoudt.

Thuisondersteuning van Opgeruimd met Nynke kan middels een PGB worden vergoed. Voor het uurtarief kan contact met mij opgenomen worden.

Vraag geheel vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek aan om te ontdekken wat Opgeruimd met Nynke voor jou kan betekenen.